Je to hodně let zpátky. Mladí, nadějní začínající hudebníci. V hlavě plno plánů a nadějí . Roky utíkaly a můzy mlčely. Zato spící muzikanti stihli spoustu jiných věcí …
A tak si někdy v roce 2015 začali dělat radost hudbou. Tedy spíš písničkami a hraním (si). Bez velkých očekávání a ambicí. Odkojení kapelami Nerez, Marsyas, AG Flek, Stromboli, Pražský výběr, také Nohavicou, Stingem, Kašpárkem v rohlíku, J.A.R., rockem, popem, Včelkou Májou a punkem … Husákovy děti. Výslednicí těchto a dalších vlivů je „neodolatelná autorská tvorba a aranže“ amatérské, začínající, nadějné funkfolkové kapely HEBLO*.
* Podle ostravsko-českého slovníku znamená Heblo výraz neurčitý pro věc neurčitou …
A to jsme my jak z praku:
Eva a Rosťa začínali v kapele Štístko kde se potkali i se Slávkem Kovalem, který si vymyslel jeden bláznivý nápad a to : uspořádat folkový festival na Hukvaldech, poté hráli v kapele Proč ne, která bodovala v devadesátých letech i na Portách. Dvorním textařem kapely je Rosťa, který pracuje s lidmi, kdysi trénoval úspěšně děvčata v softbale; Eva – hostovala v kapele Buty, nemá ráda konflikty, ráda lyžuje, ale ty následky …; Jindra – nadšený provozovatel kina Retrostar v Polance, spolupořadatel bývalých festiválků Polanecký session v Polance, spolupracovník Slávka ve firmě ( ale do dneška o tom neví ); Milan – má řidičák na jachtu, leze po horách, lítá na paraglidu; Robin – kytarista, který musel vzít v Heblu zavděk baskytarou, protože na postu kytaristy byl již přetlak; Jirka – tělocvikář, který rád tráví volný čas na traktůrku a seká školní hřiště, aktivně se podílel na pořádání Polaneckých sessionů, je nepřítelem IT vymožeností.