Ahoj všichni příznivci country, blue-grass a folku

Ahoj na webových stránkách folkcountry festivalu Hukvaldský potlach.

Hukvaldský potlach je taky takové „Ahoj“ pro všechny lidi, kteří mají rádi „táborové písně“. Píšeme záměrně táborové, neb nás nenapadá lepší název, který by v sobě ukrýval celou škálu hudebních stylů přetavených do trempských písní od folku, country, přes bluegrass,až třeba k folk rocku či šansonům.

Jsme čtyři nadšenci milující tuto hudbu a proto jsme se již vroce 2018 rozhodli uspořádat jednodenní zimní festival pod zmiňovaným názvem Hukvaldský potlach a stalo se. V lednu 2019 jsme zahájili první ročník, který se setkal s velmi pozitivním ohlasem jak ze strany kapel, tak ze strany vás, návštěvníků, proto v lednu 2020 následoval další ročník. Bez nadsázky lze říci, že oba ročníky byly plné kvalitní, rozmanité hudby a zpěvu, ačkoliv věhlas kapely nebo zpěváka pro účinkování na tomto festivalu není podmínkou. Naším záměrem totiž také je, aby si onen „věhlas“ budovaly i nové, začínající nebo ne zcela známé kapely. Samozřejmě, že se snažíme tento festival podpořit i někým, kdo už si své ostruhy dávno vysloužil, jako třeba kapely Poutníci nebo Pacifik.

V lednu 2021 nás čeká další ročník (pevně doufáme, že nás nepostihnou hromadná omezení z důvodu výskytu koronaviru), kde budou mít opět prostor před publikem regionální kapely, začínající interpreti, ale i pomyslná třešnička na dortu. Velmi nás těší, že se ozývají a nabízí své vystoupení i samotné kapely, a přestože jsou některé svým stylem trochu odlišné a přinejmenším zajímavé, až nás mnohdy mrzí, že nemůžeme všem vyhovět. Jsou to však pootevřená vrátka a pozitivní impuls pro další ročníky a věříme, že časem budou lidé vnímat Hukvaldský potlach jako tradiční festival, na který stojí zato si udělat čas.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *